fbpx
Сьогодні
16:28 13 Гру 2021

Щодня читає книжку лише 8% українців, - Ткаченко

Щодня читає книжку лише 8 % українців.

Про це сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, передає "Укрінформ".

"Ми починаємо говорити про читання на національному рівні. Зараз проходить обговорення Стратегії читання. Чому це важливо? Один з показників розвинутих країн – це кількість людей, які читають. Якщо в таких країнах, як Канада, з якої ми хочемо брати взірець, читає на тиждень 67% канадців, у Франції – 60% (населення – ред.), то в Україні цей показник лише 25%. Книжку кожного дня читає лише 8% українців", – сказав Ткаченко.

Водночас він звернув увагу, що читання розвиває не тільки критичне мислення, а і є одним з суттєвих показників успішності людини, передусім у професії.

Міністр зазначив, що кількість книжок, які видаються в розвинутих країнах світу, збільшується. За даними Penguin Random House, обсяг виданої дитячої літератури у 2020 році зріс на 30%. Щороку у провідних країнах реєструється збільшення на 5-8% кількості проданих книг, натомість в Україні, навпаки, спостерігається негативна тенденція, наголосив Ткаченко.

"Обсяг проданих книг впав на 50%. Але є й варіанти. У нас запрацювала сьогодні програма «єПідтримка». У межах цієї програми є КВЕДи, які передбачені на покупку саме книг", – зауважив міністр.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: