fbpx
Сьогодні
Фото, відео 10:35 12 Гру 2021

У США пронісся торнадо: негода зачепила 6 штатів, щонайменше 70 людей загинуло

Фото АР

Не менш як 30 торнадо пронеслися в шести американських штатах, спричинивши найбільші руйнування у Кентуккі. Щонайменше 70 людей померли унаслідок негоди, хоча місцева влада очікує, що кількість загиблих може перевищити сотню.

Про це пишуть CNN, BBC та Reuters.

Торнадо зачепили територію штатів Арканзас, Іллінойс, Кентуккі, Міссурі, Міссісіпі та Теннессі. Негода вдарила вночі, поки люди спали.

Руйнівні вихори у Кентуккі знесли місцеву фабрику, пожежну та поліцейську дільниці, рознесли будинок для літніх людей у сусідньому Міссурі та призвели до смерті щонайменше двох працівників складу Amazon в штаті Іллінойс.

Кількість жертв потужних торнадо в США

Фото АР

Кількість жертв потужних торнадо в США

Фото АР

Губернатор Кентуккі Енді Бешер заявив, що ці торнадо є найбільш руйнівними в історії штату. Він оголосив надзвичайний стан у Кентуккі, наказавши Нацгвардії розпочати пошук уцілілих у кількох округах.

Так, на фабриці з виробництва свічок у місті Мейфілд (Кентуккі) через негоду застрягли близько 110 людей. Із них вдалося врятувати близько 40 працівників, а торнадо перетворив саму будівлю на купу уламків.

За словами Бешера, на шляху торнадо від Мейфілда і на кілометри далі майже весь штат Кентуккі був понівечений.

«Частини будівель, даху можна побачити на деревах, якщо деревам пощастило вистояти… Величезні металеві стовпи зігнуті навпіл (якщо не зламані), величезні вантажівки були підкинуті. І, на жаль, занадто багато будинків, у яких, ймовірно, перебували люди, повністю зруйновані», – сказав він.

Кількість жертв потужних торнадо в США

Фото АР

Наразі відомо про понад 70 загиблих унаслідок торнадо, однак влада США очікує, що цей показник перевищить 100.

Президент США Джо Байден отримав інформацію про руйнівні торнадо в центральній частині США вранці 11 грудня. Він вже обговорив ситуацію з губернаторами постраждалих штатів.

«Втратити близьку людину в такій бурі – це неймовірна трагедія. Ми працюємо з губернаторами, щоби забезпечити їм усе, що потрібно, доки тривають пошуки постраждалих та оцінка збитків», – написав він у Twitter.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив підтримку постраждалим унаслідок торнадо в Кентуккі: «Я подумки з усіма постраждалими від цієї жахливої катастрофи. Бажаю швидкого одужання пораненим».

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: