fbpx
Сьогодні
Фото 11:23 12 Гру 2021

У Києві фіолетовим підсвітили Костел Святого Миколая: навіщо це рішення

Сяйвом прав людини підсвітили Костел Святого Миколая. Колір світла – фіолетовий – невипадковий, тому що це символічний колір захисту прав людей з інвалідністю. У всьому світі люди з інвалідністю виходять на захист своїх прав під прапорами саме цього забарвлення. 

Громадська організація Fight For Right проведе першу в Україні акцію видимості людей з інвалідністю Lights for Rights. Більше ста людей вийде з ліхтариками, телефонами й іншими джерелами світла, щоб підсвітити права людини. Подія відбудеться у Києві на Майдані Незалежності 12 грудня о 16.00. 

костел фіолетовий

"Ми виходимо на акцію, бо з нас годі. Годі не рахуватися із нашими інтересами та правами; досить запрошувати нас на заходи лише номінально та не враховувати нашу думку. Політика в сфері інвалідності має насамперед робитися людьми з інвалідністю. Наші учасники й учасниці вийшли за права більше 2,7 мільйонів людей з інвалідністю в Україні. І це зовсім не маленька група, думкою якої можна нехтувати. Для порівняння: населення Києва – 2,9 мільйонів. Хіба можна дозволити і далі ігнорувати стільки людей?", – Юлія Сачук, голова ГО Fight For Right.

Представники IT-компанії MacPaw, які допомогли організувати підсвітку, прокоментували свою участь: "Костел засяяв у рамках наших соціальних проектів #MacPawCares. Ще У 2019 році MacPaw ініціювала ідею підсвітити костел, до нас долучились Toronto-Kyiv, SD Capital і Ring Ukraine, компанія, що робила освітлення Expolight". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: