fbpx
Сьогодні
16:52 11 Гру 2021

Майстриня з Івано-Франківщині створює в'язане графіті: фото

Фото: suspilne.media

Тетяна Головатчук три роки поспіль у своєму дворі на вулиці Рубчака, 15 у Калуші, що на Івано-Франківщині, створює в'язане графіті.

Про це пише Суспільне.

Цьогоріч кольоровою пряжею прикрасила 27 дерев. А до Нового року хоче оздобити і ялинку.

Тетяна Головатчук працює вчителькою зарубіжної літератури понад 37 років, є головним спеціалістом управління освіти Калуської міської ради. Скільки себе пам'ятає — стільки й в'яже, каже жінка.

У Калуші прикрасили один з дворів в'язаним графіті1

Фото: suspilne.media

А от створювати в'язане або, як ще кажуть, партизанське графіті розпочала три роки тому. Тоді оздобила перших шість дерев.

"У Франківську побачила одне дерево в якомусь дворику. Була з чоловіком, а він мені каже: "То що, ти такого не можеш зробити?". Відповідаю: "Можу!", — пригадує жінка.

Ось так майстриня одягає в пледики дерева

Фото: suspilne.media

Чоловік став першим порадником в оздобленні, каже Тетяна. Минув рік, як він помер, тому, виходячи у двір, жінка пригадує поради чоловіка і продовжує колись спільно розпочату справу.

Для в'язання найчастіше майстриня шукає червоний колір. А вже знаходити нитки допомагають усі: колеги з роботи, сусіди, знайомі.

тетяна

Фото: suspilne.media

"Дуже допомагає секонд-хенд. Дівчата в магазині поблизу роботи знають, коли останній день розпродажу. Вони мені навіть кофтини залишають. Я це купую, розпорюю і в'яжу", — каже Тетяна Головатчук.

Тепер двір став фотозоною, а Тетяну просять прикрашати й інші двори Калуша. З такою пропозицією звернувся й директор місцевого парку, каже жінка.

В'язане графіті створює Тетяна Головатчук

Фото: suspilne.media

"Я в суботу декорувала листочками. І приїхав автомобіль, якийсь чоловік з жінкою каже: "Добре, що ми вас тут застали. Ми хочемо пофотографуватися", — розповідає майстриня. — Минулого року, взимку, коли випав сніг, ну це взагалі тоді краса — листя не видно, нічого не видно. Ну дуже-дуже красиво. І я з балкона спостерігала, як наречений з нареченою тут фотографувалися. Мені було дуже приємно".

Тетяна часто використовує яскраві кольори для вуличного в'язання

Фото: suspilne.media

"Якби я все це робила за гроші, то, мабуть, би нічого не вийшло. Це має йти від серця", — каже Тетяна Головатчук.

Майстриня також заохочує інших займатися рукоділлям та прикрашати двори біля свого дому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: