fbpx
Сьогодні
22:00 11 Гру 2021

У Міндовкілля прокоментували вартість пластикових пакетів

У Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів (Міндовкілля) України прокоментували вартість пластикових пакетів.

Про це розповів виконуючий обов'язки Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

"Давайте чесно: не існує нічого безкоштовного. Вартість так званих "безоплатних" пакетів завжди закладалась в ціну товару. Незалежно від того, чи брали ми ці пакети, чи ні та у якій кількості, ми платили за них у вартості середнього чека. Відтепер будемо платити лише за те, що використовуємо.

Крім того, не складно порахувати, що користуватися багаторазовою торбинкою і раніше було дешевше і вигідніше, ніж великим пластиковим пакетом. Так, одна така екоторбинка прослужить 3-4 роки та за цей час замінить вам близько 600 пластикових пакетів. Якщо взяти до уваги, що один пакет, який витримує до 7 кілограмів, коштує 2 – 2,5 гривні, то ми економимо не менше 1000 грн. І скільки можна купити багаторазових торбинок на ці гроші? Та чи потрібна буде взагалі вам така їх кількість?" – каже він.

Стрілець підкреслив, що альтернатива пластику – це не лише екоторби.

"У світі вже придумали біорозкладні пакети, які розкладаються від 1 до 4 місяців. Вони перетворюються на пил, що не шкодить природі. Технологія така, що ці пакети робляться із гранул рослинних компонентів типу крохмалю. І я впевнений, що це якісна альтернатива. А коли є альтернатива – завжди легше відмовлятися від того, що шкодить.

І ще одне, попит завжди породжує пропозицію. Тож на ринку можна очікувати появу ще більше екологічних альтернатив пластиковим пакетам", – каже в.о. міністра.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: