fbpx
Сьогодні
Фото 09:13 11 Гру 2021

Куб рівності: у 4 містах України з'явилися нові мурали до Дня прав людини

Фото novyny.live/kharkov

З нагоди Дня прав людини, за підтримки Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, у Краматорську, Маріуполі, Харкові та Одесі відбулося офіційне відкриття символічного муралу – Куб рівності "Всі люди, всі рівні".

Головна ідея, яку хотіли показати автори муралу – світ різноманітний і, незалежно від кольору шкіри, поглядів, орієнтації – ми маємо рівні права.

В Одесі новий мурал намалювали у районі парку Шевченка, що на вулиці Успенській, 2, а у Харкові – на вулиці Скрипника, 16.

Куб рівності мурал

Куб рівності мурал

Харків

«Гості сьогоднішнього заходу та й усі ми – я переконаний, чудово знаємо, для чого цей день, яке його покликання. Це важливо – голосно нагадати про те, що усі ми – рівні, і відмінності між нами не повинні стати причиною конфліктів та насилля. Тож дякую усім присутнім за особливу увагу до питань дотримання прав людей та креативний підхід до висвітлення цієї теми», – звернувся у Краматорську до присутніх начальник управління з гуманітарних питань Андрій Гореславець, передає "Східних варіант".

У Краматорську мурал можна побачити на вулиці Ярослава Мудрого, 65.

Куб рівності мурал

Краматорськ / Фот krm.gov.ua

У Маріуполі такий мурал з'явився на стіні будинку №5 вулиці 130-ої Таганрогської дивізії.

"Одним з ключових параметрів прав людини – є право на соціальний захист. У нашому місті для цього створена ціла система соціальних закладів та міських програм, які розширюють права людини. Такі проєкти дають замислитися над важливістю прав, а ще прикрашають місто", – зазначив заступник директора департаменту соціального захисту населення Сергій Голубков у Маріуполі.

Куб рівності мурал

Маріуполь / mariupolrada.gov.ua

Цей проєкт реалізовано місією ООН з прав людини в Україні. На муралі зображено кубик Рубіка. Він символізує ідеї різноманітності та рівноправ'я, до якого всі прагнуть. Над створенням працювали волонтери, які залишили відбитки ладонь, на знак підтримки. Мета муралу –  звернути увагу на права людини, підвищити обізнаність на цю тему, сприяти солідарності та повазі один до одного.

Дізнатися більше інформації можна завдяки QR-коду, який розташовано на стіні.

Куб рівності: у 4 містах України з'явилися нові мурали до Дня прав людини

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: