fbpx
Сьогодні
12:43 11 Гру 2021

Радуцький заявив, що в Україні бустерна доза проти коронавірусу буде доступна вже з січня 2022 року

МОЗ України планує запустити бустерну вакцинацію проти коронавірусу в середині січня 2022 року.

Про це заявив голова комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації Михайло Радуцький, повідомляє Суспільне.

Радуцький наголосив, що запровадження третьої дози вакцини не пов'язане з новим штамом коронавірусу Омікрон.

«Бустерну дозу МОЗ планує зробити із середини січня за групами ризику. Але це не пов'язано з Омікроном, а просто третя бустерна доза», — заявив Радуцький.

Радуцький зазначив, що наразі Міністерство охорони здоров'я готується до нового спалаху коронавірусу наприкінці зими, проте наступна хвиля буде вже не такою критичною для країни.

«Сьогодні МОЗ готується до наступної хвилі. В Україні вже сьогодні у 16 областях України понад 40% дорослого населення вакциновано двома дозами. Тому ми сподіваємося, що наступна хвиля, яка, за всіма прогнозами, почнеться наприкінці зими — на початку весни, вже не буде такою критичною як зараз», — сказав він.

Нагадаємо:

  • 19 листопада міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що третє щеплення від коронавірусу в Україні робитимуть тоді, коли принаймні одну дозу отримають щонайменше 60% дорослого населення.
  • Проте ВООЗ закликала країни відмовитися від вакцинації громадян третьою дозою. В організації запропонували відмовитися від принципу, коли країни з високим рівнем доходу отримують більшість вакцин, замість того, щоб поділитися цими дозами з бідними країнами.
  • На початку жовтня комітет Європейського агентства лікарських засобів (EMA) рекомендував вакцинацію бустерною дозою Pfizer та Moderna людям з ослабленим імунітетом. За результатами досліджень, третя доза цих вакцин збільшує здатність виробляти антитіла проти вірусу у пацієнтів із трансплантацією органів із ослабленою імунною системою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: