fbpx
Сьогодні
17:56 11 Гру 2021

Активісти з Кривого Рогу закликали владу зменшити промислове забруднення

Активісти коаліції громадських організацій «Досить Труїти Кривий Ріг» вимагають у влади зменшити промислове забруднення.

Про це йдеться у заяві активістів, яка є у розпорядженні Рубрики.

Вони закликають впровадити прогнозовані та єдині з ЄС правила регулювання промислового забруднення, відкриту процедуру отримання інтегрованого дозволу, з доступом громадськості до інформації та електронну прозору дозвільну систему, яка міститиме інформацію про дозволи всіх промислових забруднювачів.

На переконання активістів впровадження європейських норм для промисловості безпосередньо пов'язане із забезпеченням національної безпеки України. З відповідним листом звернулися до Адміністрації Президента України та голів профільних комітетів Верховної Ради.

За даними багаторічних спостережень Центру медичної статистики обласної лікарні ім. Мечнікова у Кривому Розі, які є у розпорядженні Коаліції ГО «Досить труїти Кривий Ріг», існує кореляція між показниками захворюваності населення міста та факторами забруднення навколишнього середовища:

  • онкологічні захворювання та наявність свинцю – 0,65;
  • зміщення реакції окислення – 0,68,
  • вміст оксиду азоту – 0,58,
  • вміст свинцю – 0,66,
  • вміст нікелю – 0,57.

Наразі у Верховній Раді на розгляді перебувають три законопроєкти – 6004, 6004-1 та 6004-2, які направлені на забезпечення прав громадян на безпечне довкілля.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: