fbpx
Сьогодні
22:58 10 Гру 2021

В України може з'явитися ще один майданчик для перемовин з Росією за участі США, - Зеленський

Фото ОПУ

В України може з'явитися ще один майданчик для перемовин з РФ щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. Утім, важливо не втратити чинний «нормандський формат».

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю телеканалу «1+1».

За словами Зеленського, США можуть долучити до «нормандського формату». Зокрема, може з'явитися окремий майданчик, який співпрацюватиме з «нормандською четвіркою» (Україна, Росія, Франція, Німеччина). Окремі питання можуть обговорюватися у межах «четвірки», окремі – у форматі «Україна-США-Росія».

Утім, президент зазначив, що США зацікавлені у такому плані, якщо вони будуть «дійсно щось важливе вирішувати, а не просто модерувати процес чи поглядати збоку».

«Проблема не тільки залучити Сполучені Штати… але для мене була важлива задача саме зацікавленості. Якщо у людини немає зацікавленості, то кроків предметних, окрім слів підтримки (яких вже нам вистачає) і подяки (ми цього наїлися), не вистачить. Треба велика роль з боку США. Бажання у них, мені здається, є», – сказав Зеленський.

Він додав, що не виключає окремий формат прямих перемовин з РФ. Утім важливо не втратити чинний «нормандський формат».

«Дуже складний момент, як не втратити «нормандський формат». Тому що нічого не побудувавши, можна зруйнувати те, що є. Для нас важливо не втратити. Там є зацікавлений Макрон… Він один з лідерів Європи, який зацікавлений в розвитку та реалізації усіх напрацювань у нормандському форматі», – сказав Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: