fbpx
Сьогодні
12:11 10 Гру 2021

У Канаді набув чинності закон про заборону "лікування" сексуальної орієнтації

У Канаді 8 грудня набув чинності закон про заборону так званої конверсійної терапії — тобто зміни сексуальної орієнтації людини у бік гетеросексуальності. За місяць набудуть чинності покарання за порушення закону.

Про це повідомляють CTV News та CNN.

Закон визнає злочином використання "конверсійної терапії" щодо людини будь-якого віку. Така "терапія" спирається на припущення, що сексуальну орієнтацію можна змінити або "вилікувати", науково така практика не доведена.

З 7 січня у Канаді також наберуть чинності покарання за порушення закону. Так, за примушування до "терапії" загрожуватиме позбавлення волі до 5 років, а за рекламування чи отримання фінансової вигоди від цього методу — два роки в'язниці.

Крім того, забороняється вивозити дитину з Канади для того, щоб вона пройшла "конверсійну терапію" за кордоном.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо привітав ухвалення документа. Він назвав "лікування" сексуальної орієнтації "мерзенною та принизливою практикою".

Заборона "конверсійної терапії"

У 2016 році Мальта стала першою країною ЄС, яка заборонила "лікування" сексуальної орієнтації. А у травні 2020 року Німеччина заборонила використовувати таку терапію щодо неповнолітніх. За порушення закону загрожуватиме штраф до 30 тисяч євро або один рік позбавлення волі.

Також у 2020 році Національна психологічна асоціація Албанії заборонила своїм членам практикувати так звану конверсійну терапію. У США «лікування» заборонене у 20 штатах.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: