fbpx
Сьогодні
08:50 10 Гру 2021

Псакі заявила, що США не тиснуть на Україну, щоб вона поступилася територією

CNN

У ході брифінгу речниці Білого дому Джен Псакі журналіст поставив питання: "Щодо України, є деякі повідомлення про те, що США тиснуть на Україну, щоб вона поступилася територією. Це правда?".
На що Псакі відповіла: "Це неправда".

Раніше AP повідомило, що США можуть тиснути на Україну для надання часткової автономії окупованим територіям Донбасу.

Агентство зазначає, що «головний виклик для Байдена» полягатиме в тому, щоб схилити Київ до прийняття непопулярних рішень, але не уявити, що це поступка Володимиру Путіну.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, коментуючи дані AP, заявив, що в законодавстві можна прописати, що в ОРДЛО «немає боїв і там все мирно», але російська сторона, як і раніше, вкладається у бойові дії, а не у мир і «проблема вочевидь не в тому, що прописано чи не прописано в українському законодавстві».

Нагадаємо, 7 грудня відбулися відеопереговори Джо Байдена із Володимиром Путіним.

Глава Білого дому висловив стурбованість США та їхніх європейських партнерів нарощуванням РФ сил біля кордонів України та «ясно дав зрозуміти, що США та союзники відреагують рішучими економічними та іншими заходами у разі військової ескалації».

Глава Кремля у відповідь на попередження Байдена про загрозливі пересування російських військ поблизу українських кордонів заявив, що «не слід перекладати відповідальність на плечі Росії», і звинуватив НАТО у «нарощуванні воєнного потенціалу біля рубежів РФ».

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: