fbpx
Сьогодні
12:10 09 Гру 2021

Штам "Омікрон" здатен обходити як природний імунітет, так і після вакцини

Варіант коронавірусу Омікрон є в 4,2 раза заразнішим на ранній стадії, ніж Дельта, та може обходити вроджений імунітет чи вироблений після вакцин.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на дослідження Міністерства охорони здоров'я Японії.

Зазначається, що на замовлення Міністерства японські науковці дослідили новий варіант коронавірусу та підтвердили побоювання щодо його заразності. Дослідження проводилося під керівництвом професора Кіотського університету Гіроші Нішіури, який проаналізував дані геному вірусу з Південної Африки.

«Омікрон передається частіше і може обходити як природний імунітет, так і вибудований вакцинами», – заявив Нішіура, представляючи в міністерстві результати дослідження.

Він навів приклад Південно-Африканської Республіки, де фіксується близько 20 тисяч захворювань на день після повідомлення про перший випадок зараження Омікроном.

«Рейтинг вакцинації у країні був менш як 30%, тому заразилися так багато людей. Нам потрібно уважно слідкувати за майбутніми трендами, аби побачити, чи те саме станеться у країнах із високим рівнем вакцинації», – відзначив науковець.

ЗМІ зазначає, що дослідження японських науковців пройшло рецензування інших вчених та було опубліковано в авторитетному медичному журналі.

Як повідомлялось, у компанії Pfizer заявили, що бустерна доза їхньої вакцини від COVID-19 захищає від нового варіанту коронавірусу.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: