fbpx
Сьогодні
10:30 09 Гру 2021

Сенат відхилив розпорядження Байдена вакцинувати працівників приватних компаній

У середу ввечері Сенат США відхилив розпорядження Байдена щодо обов'язкової вакцинації проти COVID-19 працівників середніх і великих приватних підприємств.

Про це повідомляє CNN.

Законопроєкт про скасування вимоги щодо обов'язкової вакцинації, ініційований республіканцем Майком Брауном, підтримали 52 сенатори (у тому числі двоє демократів), проти висловилися 48.

Джо Байден ще у вересні оголосив, що дасть вказівку міністерству праці зобов'язати всі підприємства, де працює 100 і більше осіб, повністю вакцинувати працівників – або змусити їх щотижня здавати тест на COVID-19 і носити маски. Розпорядження, яке вийшло в листопаді, було оскаржене в судах штатів, очолюваних республіканцями, а також приватними роботодавцями й ліберально налаштованими профспілками.

У зв'язку з цим федеральний апеляційний суд тимчасово заблокував розпорядження Байдена щодо вакцинації, яке мало набути чинності 4 січня.

Як зазначається, республіканці наголошують, що ця вимога є перевищенням повноважень з боку федерального уряду і створює додаткове навантаження на підприємства, тим більше що питання вакцинації – це особистий вибір кожного громадянина.

Нагадаємо, мерія Нью-Йорка оголосила про обов'язкову вакцинацію для всіх приватних підприємств міста з 27 грудня.

Слід сказати, що у США багато компаній самі зобов'язали своїх працівників щепитися проти коронавірусу.

Рубрика:
Здоров'я Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: