fbpx
Сьогодні
22:09 09 Гру 2021

Розмова Зеленського з Байденом тривала 1,5 години

Президенти України і США Володимир Зеленський і Джо Байден завершили переговори. Розмова відбулася після віртуальних переговорів Байдена і президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомив глава Офісу президента Андрій Єрмак в ефірі програми "Право на владу".

За його словами, розмова двох лідерів тривала 1,5 години.

"Президенти почали з найголовнішого. Байден розповів Зеленському про його саміт з Путіним. Також, безумовно, вони говорили і про інші питання, але я хотів би зупинитися на основних тезах. Байден, як про це вже говорили після розмови з Путіним, дуже відверто сказав йому і попередив про наслідки, якщо Росія прийме рішення щодо ескалації або вторгнення", – заявив Єрмак.

При цьому він додав, що Байден заявив, що США разом з партнерами готові до безпрецедентних санкцій, у разі агресії Росії проти України.

Також Байден і Зеленський обговорили членство України в НАТО.

"Про членство в НАТО, про курс на членство в НАТО. Байден дуже чітко сказав – рішення про вступ до НАТО – це тільки рішення українського народу. І він це питання навіть не був готовий обговорювати. Це залежить від України і членів НАТО", – додав Єрмак.

Також Зеленський в ході розмови підіймав питання про російський газопровід"Північний потік-2″.

"Наш президент підіймав питання щодо "Північного потоку-2″ і попереджень, які ми отримували, щодо не тільки загрози вторгнення, а також питань внутрішньої дестабілізації", – додав глава Офісу президента.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: