fbpx
Сьогодні
22:50 09 Гру 2021

"Російський вкид": Резніков про корабель ВМС біля Керченської протоки

фото: Мінреінтеграції

Сьогодні, 9 грудня, ФСБ Росії заявило про те, що українське судно "Донбас", нібито наблизилось до Керченської протоки без попередньої заявки на проходження й розцінило це, як провокацію з боку України. Міністр оборони Олексій Резніков назвав це черговим російським інформаційним вкидом.

Про це в коментарі РБК-Україна повідомив Олексій Резніков.

За словами міністра, Російська Федерація продовжує свої маніпуляції називаючи сьогоднішній "інцидент" провокацією, оскільки судно "Донбас" є пошуково-рятувальним й не має жодної зброї на борті.

"Чергові інформаційні вкиди з боку Росії. Дуже дивно, що російські спецслужби побачили загрозу з боку пошуково-рятувального судна – судна без зброї, в той час, коли кораблі ФСБ постійно знаходяться на відстані 2 кілометрів від Маріуполя та Бердянська. Російські кораблі озброєні гарматами 30 мм", – відзначив Резніков.

Також міністр зауважив, що Азовське море є акваторією спільного користування, у зв'язку з чим українські судна мають повне право знаходитися там.

"В цілому ж – Азовське море – це акваторія спільного користування, ми там знаходимось на законних підставах. Те, що вони подають відстань 18 миль (33км) за небезпеку для них, говорить лише про чергові маніпуляції", – додав Резніков.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: