fbpx
Сьогодні
21:26 09 Гру 2021

Реформу СБУ: Стефанчук не виключає скороченої процедури щодо законопроєкту

Фото: Reuters

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін обговорили реформу Служби безпеки України.

Про це повідомляє Секретаріат Голови Верховної Ради України.

Квін подякувала Стефанчуку за особисту підтримку важливих реформ, зокрема — земельної, банківської та судової.

Тимчасово повірена у справах США в Україні відзначила важливість проведення реформи Служби безпеки. Вона висловила свою підтримку чинної редакції відповідного законопроєкту та сподівання, що «до цієї редакції не буде внесено багато поправок, які її послаблять». Квін сподівається, що закон буде прийнятий на цій сесії.

Голова Верховної Ради нагадав, що реформа СБУ — передвиборча обіцянка Президента Володимира Зеленського та партії «Слуга народу».

«Спільними зусиллями нам вдалося напрацювати доволі потужну редакцію цього законопроєкту, який незабаром буде внесений до зали Парламенту України. Водночас не всі депутати підтримують це прагнення і здійснюють так званий «поправочний спам». Наразі маємо понад 3 800 поправок до цього законопроєкту. Якщо покласти це на часову лінійку, то це майже чотири місяці роботи Парламенту», — заявив Стефанчук.

Голова ВР поінформував, що є ідея розглянути цей законопроєкт за скороченою процедурою.

«Ми маємо визначитися, чи витрачаємо місяці роботи, які нам не пробачать громадяни України, або проводимо дискусії між колегами та знаходимо оптимальний шлях, щоб за це питання проголосувати найближчим часом. Плануємо провести таке обговорення на наступному тижні або через тиждень», — пояснив Стефанчук.

Сторони також обговорили важливість прийняття законопроєкту «Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2022 році для участі в багатонаціональних навчаннях».

Квін висловила сподівання, що Верховна Рада зможе ухвалити його до 1 січня 2022 року.

Стефанчук запевнив, що взяв це питання під особистий контроль, і вперше таке рішення буде ухвалене вчасно.

«Це питання вже стоїть на порядку денному. Голосування за нього має відбутися у вівторок», — повідомив глава парламенту.

Тимчасово повірена у справах США в Україні також нагадала, що Сполучені Штати Америки надзвичайно сильно підтримують територіальну цілісність та суверенітет України. Вона додала, що нещодавно відбулася розмова між Президентами США Джо Байденом та Росії Володимиром Путіном. Сьогодні Президент США поспілкується про це з Главою держави Володимиром Зеленським.

Учасники зустрічі висловили очікування, що співпраця між Україною та США надалі тільки посилюватиметься, зокрема — на парламентському рівні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: