Поповнення біля станції “Академік Вернадський”: на світ з’явилися перші малюки пінгвінів

На нашому острові Галіндез, де розташована українська антарктична наукова станція "Академік Вернадський", народилися перші пінгвінята. Один на мисі Марина, поблизу станції, а другий з іншого боку – на мисі Пінгвін Поінт.

Про це повідомляє Національний антарктичний науковий центр.

"Перший місяць дитинчата залишатимуться в гнізді: там їх будуть гріти, годувати та охороняти батьки. До речі, як і в ситуації з висиджуванням яєць, пара пінгвінів робить це по черзі. Доки хтось один сидить на гнізді, інший вирушає в океан полювати на криля, а через кілька днів вони змінюються.

Зараз малята дуже смішні та незграбні, й замість звичного нам чорно-білого пір'я вкриті сірим пушком. Десь за місяць вони почнуть линяти й змінювати наряд, а також полишатимуть гнізда та збиратимуться в "ясла". У цей час обоє батьків зможуть одночасно ходити в океан за крилем і продовжуватимуть годувати дітей. Цікаво, що вони безпомилково знаходять в "яслах" своїх "нащадків" і діляться їжею лише з ними.

Тільки після закінчення линьки пінгвінята (які на той час вже будуть розміром з батьків) вчитимуться плавати в океані й самостійно добувати собі їжу.
Як все це відбуватиметься, ми обов'язково вам покажемо 😇 А поки нагадуємо, що найпоширенішим видом 🐧 біля станції "Академік Вернадський" є субантарктичний пінгвін або дженту: влітку їх тут може бути до 4 тис. Саме про цей вид йдеться у дописі.

Останніми тижнями на нашому острові трималося до 3700 дженту. Через постійні хуртовини їхні гнізда періодично засипає снігом, але вони до цього пристосовані.

Цього року пінгвіни досить рано почали гніздувати біля станції. Перші яйця вони відклали на початку листопада, хоча раніше це відбувалося ближче до середини листопада. Тож відповідно й малята з'явилися раніше, ніж зазвичай. Приміром, торік перші пінгві вилупилися 19 грудня – якраз до Дня святого Миколая", – розповіли українські полярники.

Фото: Оксана Савенко

Свіжі дописи

  • Новини

Знай наших: збірна України з хокею виграла Чемпіонат світу 2024 у Дивізіоні IB та підвищилася у класі

У Литві завершився чемпіонат світу з хокею у Дивізіоні IB, де збірна України виборола перемогу.… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

У Повітряних Силах розповіли, чому росія обрала тактику ударів балістикою по Україні

Є ціла низка причин у тому, що останнім часом російські загарбники при ударах по Україні… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Набув чинності закон, який скасовує статус “‎обмежено придатний”: деталі

Міністерство оборони України внесло зміни до свого наказу №402, який регламентує роботу військово-лікарських комісій (ВЛК).… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Politico: Україна все більше зацікавлена в американських MQ-9 Reaper

Україна все більше зацікавлена в отриманні розвідувального безпілотника MQ-9 Reaper від Сполучених Штатів Америки, піднявши… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

В Україні запрацювали ще майже 50 центрів життєстійкості: як працює це рішення

На всій території України з травня відкрилися ще 48 нових Центрів життєстійкості, які вже почали… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

В ISW вважають, що дії російських військ на окупованій Луганщині можна вважати геноцидом

У лікарнях окупованої російськими військами Луганської області матерям погрожують відбирати новонароджених дітей, якщо жоден із… Читати більше

Saturday May 4th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.