fbpx
Сьогодні
11:26 09 Гру 2021

Символ змін. Pantone назвав колір 2022 року

Інститут кольору Pantone оголосив колір наступного року. На думку його авторів, «новий сміливий колір заохочує особисту винахідливість та творчість».

Для 2022 року Інститут кольору вибрав колір PANTONE 17-3938, який називав Very Peri. Як сказано в описі кольору, він демонструє безтурботну впевненість та сміливу цікавість. Автори також називають колір «допитливим та інтригуючим, що оживляє творчий дух». Його завдання – допомогти «прийняти ландшафт можливостей, що змінився». Цікаво, що Peri у перській міфології – це витончені крилаті духи, відомі своєю красою та пустотливістю.

pantone 2022

«PANTONE 17-3938 Very Peri складається з синіх і фіолетово-червоних відтінків. Він демонструє життєрадісний настрій та динамічну присутність, яка заохочує сміливу творчість та творче самовираження», — сказано в описі кольору.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от PANTONE (@pantone)

Це вперше, коли Pantone створили новий відтінок, якого не було в каталозі на 2022 рік.

«Створення нового кольору вперше в історії нашої освітньої колірної програми PANTONE Колір року відображає глобальні інновації та перетворення, що відбуваються. Оскільки суспільство продовжує усвідомлювати, що колір є важливою формою спілкування та способом виражати та впливати на ідеї та емоції, залучати та спілкуватися, складність цього нового синього відтінку з червоно-фіолетовим присмаком наголошує на величезних можливостях, які відкриваються перед нами», — розповіла віце-президент Інститут кольору Pantone, Лорі Прессман.

Фото: @pantone.com

Фото: @pantone.com

Нагадаємо, кольором 2021 року Pantone назвав поєднання двох кольорів – Абсолютний сірий (Ultimate Gray) та 13-0647 Освітлення (Illuminating).

Як вигадують нові відтінки?

Pantone Color Institute — це дослідницький центр компанії Pantone, що займається експериментальною роботою з кольором і його впливом на різні галузі — моду, поліграфію, дизайн інтерʼєру, рекламу та кіно. Експерти Інституту з 2000 року обирають кольори, які задають тренд на увесь рік.

Компанія Pantone працює над новими відтінками кольорів з 1962 року. На початку роботи це була звичайна поліграфічна компанія, яка випускала кольорові листівки. Керівник компанії Лоуренс Герберт вигадав власну систему добору кольорів, якою нині користуються дизайнери у всьому світі.

Двічі на рік представники Pantone проводять "мозковий штурм" на абстрактні теми, які часто пов'язані з подіями у світі. Команда пропонує нові відтінки, перевіряє, чи потрібні вони серед вже наявних та чи підходять до загальної системи кольорів. Створення нового кольору може тривати до двох років. Таке творіння може стати новим трендом серед дизайнерів (або ні).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: