fbpx
Сьогодні
15:25 09 Гру 2021

НКРЕКП поки не ухвалювала рішень про підвищення тарифів на розподіл газу, – ОП

Тарифи на послуги розподілу природного газу на наступний рік затверджуються НКРЕКП щорічно у грудні. Наразі жодних рішень про затвердження таких тарифів на наступний рік не ухвалювалось.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Ростислав Шурма, передає "Укрінформ".

«НКРЕКП затверджує виключно економічно обґрунтовані тарифи, які відповідають інтересам усіх учасників ринку природного газу, а головне – інтересам споживачів. Наміри окремих операторів газорозподільчих мереж (облгазів) суттєво підвищити тарифи на розподіл природного газу залишаться намірами», – зауважив він.

За словами Шурми, навіть гіпотетичне коригування тарифів на розподіл природного газу на 2022 рік в середньому по Україні не має перевищувати рамки інфляційних процесів і в середньому має становити 6-7%.

«Досвід минулих років свідчить, що тарифи на розподіл природного газу затверджуються у розмірах, які значно нижче, ніж попередньо розраховані операторами газорозподільчих мереж. Немає підстав сумніватися, що так буде і в цьому році», – додав Шурма.

Як повідомлялося, 1 грудня НКРЕКП схвалила проєкт постанови про затвердження тарифів на розподіл природного газу у 2022 році для 40 операторів газорозподільних мереж. У регуляторі наголосили, що проєкти тарифів на розподіл природного газу, які винесені на обговорення, є значно нижчими за пропоновані операторами газорозподільних мереж (ГРМ).

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: