fbpx
Сьогодні
17:22 08 Гру 2021

ПЦУ спростувала міф, що жінкам не можна ходити до церкви під час менструації

Православна церква України закликала жінок не вірити у міф, що під час менструації нібито не можна відвідувати храми.

Про це йдеться на сторінці церкви у Facebook.

Так, ідеться про міф, що під час менструації жінка нібито стає «нечистою», і сама її присутність «оскверняє» храм. Однак у ПЦУ зазначили, що такі уявлення помилкові.

«Від апостола Павла ми знаємо, що "всяке творіння Боже добре" (1 Тим. 4: 4). А отже, жіночий організм, сотворений Господом, є прекрасним і не може стати "нечистим" через природні фізіологічні процеси, які закладені в основу існування цього організму», — наголосили в ПЦУ.

Там також просять не слухати про обмеження-вимоги зі Старого Завіту, де жінка під час менструації вважалася «нечистою» (Лев. 15: 19-30). ПЦУ нагадує, що у Новому Завіті Ісус Христос змінював деякі старозавітні норми.

Наприклад, він торкався мертвих, воскрешаючи їх. А жінку, яка «страждала на кровотечу» і в надії на зцілення торкнулася краю одягу Ісуса, він похвалив за віру та підтримав її (Мф. 9: 20-22).

«Чому ж, якщо, маючи кровотечу, вона змогла торкнутися одягу Господа та отримати зцілення, жінка під час менструації не може увійти до церкви?» — резюмувала ПЦУ.

У церкві також пояснюють, що старозавітні приписи часто стосувалися практичної сторони та норм гігієни. Те, що було «нечистим», означало ризик хвороб, інфекцій і запалень, і саме тому спричиняло низку суворих обмежень і заборон.

Однак одним із благ 21 століття, зазначає ПЦУ, є велика кількість різних гігієнічних засобів, які можуть захищати жінок та оточення від загроз.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: