fbpx
Сьогодні
11:27 08 Гру 2021

Пішла епоха Меркель: у Німеччині офіційно обрали нового канцлера

Фото: Getty Images

Соціал-демократа Олафа Шольца обрано новим канцлером ФРН.

За нього проголосували 395 депутатів Бундестагу.

Олаф Шольц стане канцлером Німеччини очолюючи лівоцентристську коаліцію, у той час, як Анґела Меркель, яка протягом 16 років очолювала уряд Німеччини, залишає посаду.

63-річний Шольц буде офіційно обраний Бундестагом, а потім приведений до присяги президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром і почне чотирирічний термін на посаді канцлера.

Міністр фінансів і віцеканцлер Шольц привів соціал-демократів до перемоги на виборах 26 вересня, через що консервативні християнські демократи опинилися в опозиції вперше за 16 років.

Меркель залишається виконувачкою обов'язків канцлера до того, як наступного тижня складе присягу її наступник, соціал-демократ Олаф Шольц

Нагадаємо, 67-річна Меркель не балотувалася на виборах і йде у відставку після чотирьох термінів поспіль.

SPD Шольца очолить так звану коаліцію «світлофора» (названу так за партійними кольорами) із «Зеленими» та вільними демократами.

Незважаючи на ідеологічні та політичні розбіжності, нова коаліція прагне «озеленити» економіку, прискорити цифровізацію, вирішити питання доступності житла, підняти мінімальну заробітну плату і легалізувати марихуану.

Новий уряд також планує переглянути закони про імміграцію та громадянство, дозволивши подвійне громадянство і спростити шлях отримання німецького паспорта.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: