fbpx
Сьогодні
19:04 08 Гру 2021

НАЗК знайшло у Медведчука незадеклароване майно на рекордні понад 73 млн грн

Фото Reuters

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило недостовірні відомості у декларації народного депутата від «Опозиційної платформи — За життя» Віктора Медведчука на рекордну суму — понад 73 мільйони гривень.

Про це повідомили у НАЗК.

Загалом, за висновками агентства, недостовірні відомості у декларації Медведчука стосувалися нерухомості у Києві та в окупованому Криму, а також десятка автомобілів, які належать депутату та його дружині.

Так, Медведчук не вказав вартість нерухомості у м. Києві, яка йому належить: земельної ділянки площею понад 6 гектарів та розміщеного на ній будинку площею 2,9 тисячі кв. метрів.

У НАЗК вказують, що вартість земельної ділянки становить понад 29 млн грн, а будинку ㅡ 16 млн гривень.

Також, за даними агентства, Медведчук не задекларував земельну ділянку в окупованому Криму, право користування якою має його дружина.

Також НАЗК встановило, що Медведчук не зазначив вартість шести автомобілів, які належать його дружині та чотирьох власних машин:

  • Mercedes-Benz Maybach S650 ㅡ 24 млн гривень;
  • Mercedes-Benz S500 4 Matic ㅡ 1,8 млн гривень;
  • Toyota Land Cruiser 200 ㅡ 1,1 млн гривень.
  • Renault Duster ㅡ 500 тисяч гривень.

Що далі?

У НАЗК виявили ознаки злочину за ст. 366-2 Кримінального кодексу України ㅡ декларування недостовірної інформації.

За недостовірне декларування на суму більш ніж 2 000 прожиткових мінімумів (понад 4,5 млн грн) суд за законом може призначити відповідальність у вигляді: штрафу до 85 тисяч гривень, громадських робіт на строк від 150 до 240 годин, обмеження волі до 2 років.

Наразі закон за недостовірне декларування на значну суму передбачає більш суворе покарання ㅡ позбавлення волі на строк до 2 років. Однак, його ухвалили лише влітку року, тому застосовувати його можна буде лише щодо декларацій за 2021 рік, які посадовці подаватимуть наступного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: