fbpx
Сьогодні
21:12 07 Гру 2021

Євро вперше за 20 років повністю змінить свій дизайн

Європейський центральний банк (ЄЦБ) планує до 2024 повністю змінити дизайн банкнот євро. Станеться таке вперше за 20 років, відколи ввели паперові банкноти та монети.

Про це йдеться на сайті банку.

Що буде зображено на нових банкнотах, поки не вирішили. Щоб розробити дизайн, ЄЦБ створить фокус-групи, до яких увійдуть представники всіх країн єврозони. Вони допоможуть скласти список тем для нового дизайну, з яких потім виберуть найкращу. Остаточне рішення ухвалюватиме керівництво ЄЦБ після громадських консультацій.

«Через 20 років настав час переглянути зовнішній вигляд наших банкнот, щоб зробити їх ближчими для європейців будь-якого віку та походження», — каже глава ЄЦБ Крістін Лагард.

Зазначимо, що, хоч упродовж 20 років дизайн євро не змінювався, але до нього додавали нові елементи, щоб підвищити захист від підробок та осучаснити їх.

Наприклад, нещодавно в єврозоні прибрали банкноту номіналом у 500 євро, а на мапі з'явилися Мальта з Кіпром, які ввели в обіг євро.

Утім, все решта залишилося так, як було від початку створення дизайну.

Валюту вперше запровадили у 1999 році для безготівкових розрахунків, а у 2002 році почали випускати банкноти й монети. Наразі євро є другою за обігом валютою у світі після долара США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: