fbpx
Сьогодні
22:52 07 Гру 2021

Єдиному курсанту, який вижив в авіакатастрофі Ан-26, дали квартиру

Курсант Харківського національного університету Повітряних сил В'ячеслав Золочевський, який вижив в авіакатастрофі Ан-26 у вересні 2020 року, отримав житло.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на голову облради Тетяну Єгорову-Луценко.

За словами Єгорової-Луценко, квартиру з ремонтом у Харкові придбали коштом держбюджету, її площа 100 кв.м. Вона заявила, що документи і ключі від квартири вручили Золочевському 6 грудня у Харківській ОДА в присутності перших осіб регіону та заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка:

«Він дуже задоволений. Дякувати Богу, людина отримала квартиру від держави».

Мати курсанта Ірина Золочевська сказала Суспільному, що бачила документи на житло, але ще не була там. Зараз вона з двома синами орендує квартиру. Сам Золочевський ще не прокоментував цю інформацію.

23 листопада В'ячеслав Золочевський дорікнув президенту Володимиру Зеленському через невиконання обіцянки з приводу житла:

«Я — ваш виборець, В'ячеслав Золочевський, звертаюся за допомогою в отриманні житла, яке ви мені пообіцяли на зустрічі 26.09.2020 з моєю матір'ю після Чугуївської авіакатастрофи. 29.04.2021 я звернувся до Харківської міської ради і на зустрічі мер пообіцяв зв'язатися зі мною наступного дня. Відтоді минуло близько пів року, і дзвінка досі не було».

Як повідомлялося, увечері 25 вересня при заході на посадку на аеродром у місті Чугуєві розбився літак Ан-26 Повітряних сил Збройних сил України. На борту перебували 27 осіб: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил.

На місці катастрофи загинули 25 осіб, один курсант – Віталій Вільховий – помер у лікарні від опіків. Курсант В'ячеслав Золочевський, у якого діагностували забої, рани та струс мозку, перебував на лікуванні у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону.

Після авіакатастрофи була створена урядова комісія, яка проводила роботу з технічного розслідування катастрофи літака Ан-26Ш.

23 жовтня її очільник віцепрем'єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський повідомив, що, згідно з висновком комісії, причиною катастрофи стали технічні несправності, на які наклався людський фактор, а також "системні серйозні порушення в організації польотів щодо забезпечення безпеки".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: