fbpx
Сьогодні
10:24 07 Гру 2021

У місті Дніпро важкохворі та літні люди носитимуть SOS-браслети

У місті Дніпро важкохворі та літні люди носитимуть SOS-браслети. Завдяки розміщеному на них QR-коду можна швидко визначитися з допомогою, якщо їх власнику стане зле на вулиці.

Про це повідомляє пресслужба міської ради Дніпра.

"У Дніпрі тяжкохворі та літні люди носитимуть SOS-браслети з QR-кодом. Вони потрібні, аби швидко надати допомогу людині, котрій, наприклад, стало зле на вулиці та необхідно оперативно її ідентифікувати", – йдеться у повідомленні.

Відсканувавши QR-код на браслеті, можна буде побачити інформацію про захворювання людини, групу крові, алергії, контакти довірених осіб, а також ПІБ, дату народження та як надати невідкладну допомогу, зазначають в міськраді.

За словами заступника голови правління ГО «Фонд соціальних ініціатив» Романа Герасимчука, проєкт спрямований на зменшення випадків, коли перехожі проходять повз людей, які лежать на вулиці, адже думають, що вони перебувають у стані алкогольного сп'яніння. Браслети дають зрозуміти, що постраждалому необхідна допомога. На сьогодні вже роздали 600 браслетів, 500 із них – людям, які обслуговуються в територіальних центрах. Наступного року цю ініціативу планують продовжити.

У мерії поінформували, що в Дніпрі близько 15 тисяч людей потребують таких браслетів. Це хворі на цукровий діабет, гіпертонію, психічні захворювання, а також літні люди та ті, хто мають порушення пам'яті або епілепсію. Отримати браслет можна, звернувшись до територіального центру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: