fbpx
Сьогодні
19:26 07 Гру 2021

Переговори Байдена та Путіна завершилися: вони тривали дві години

Фото ТСН

Байден і Путін завершили зустріч по відеозв'язку, вона тривала дві години

Це перший контакт президентів США та Росії після того, як у західних ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що Росія готує вторгнення в Україну.

За результатами переговорів спільної заяви лідерів двох країн не очікується.

Напередодні цієї розмови Байден обговорив з кількома європейськими лідерами нарощування Росією військ біля кордонів України і закликав Путіна до деескалації конфлікту.

Переговори Байдена та Путіна завершилися: вони тривали дві години

Американські чиновники перед відеоконференцією повідомили, що Байден скаже Путіну, що Росія та її банки можуть потрапити під найжорсткіші економічні санкції, якщо вона вторгнеться в Україну.

Санкції, за словами одного з джерел, можуть бути спрямовані на найбільші російські банки та на здатність Москви конвертувати рублі в долари та інші валюти. Ці санкції можуть бути спрямовані на те, щоб відмовити Путіна від використання десятків тисяч військових, зібраних біля кордону з Україною, для нападу.

Також у США заявили, що у разі наступу Росії вимагатимуть зупинити «Північний потік-2». Втім, на думку громадськості, такий крок навряд чи якось зможе зарадити підтримці територіальної цілісності України.

Кремль, який перед зустріччю заявив, що не очікує будь-яких проривів, заперечує такі наміри і заявив, що його війська є оборонними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: