fbpx
Сьогодні
22:04 07 Гру 2021

Kyiv Post відновить роботу в інтернеті з 8 грудня

Англомовна газета Kyiv Post з 8 грудня відновлює щоденне онлайн-висвітлення новин

Це анонсував її генеральний директор Люк Шеньє (Luc Chénier) у листі, поширеному у вівторок.

"Kyiv Post відновить щоденне висвітлення новин в інтернеті з 8 грудня. Ми зібрали команду захоплених та досвідчених журналістів, які поділяють цінності Kyiv Post та відданість якісній журналістиці, яка надаватиме вичерпні новини, ідеї, думки та розваги. Починаючи з середи, 8 грудня, ми продовжимо нашу місію із забезпечення міжнародної та внутрішньої аудиторії важливим висвітленням українських справ і залишатимемось маяком демократії та об'єктивності", – йдеться в листі.

У ньому також нагадується, що Kyiv Post прийняв стратегічне рішення видалити свій платний доступ і зробити весь контент безкоштовним онлайн для максимально широкої міжнародної аудиторії.

"Ми поважаємо рішення деяких передплатників скасувати свою передплату після тимчасового призупинення публікацій 8 листопада, тоді як інших (передплатників – ІФ) торкнулася подальша технічна помилка, яка призвела до подальших скасувань… Повернення коштів почалося і триватиме доти, доки всіх відповідних передплатників не буде повернуто", – наголосив Шеньє.

За його словами, Kyiv Post перебуває в тісному контакті зі своїм глобальним постачальником послуг з обробки платежів, який запевнив, що оброблятиме всі платежі з повернення у найкоротші терміни.

Гендиректор також додав, що протягом 2022-2023 років планується включити кілька нових послуг Kyiv Post різними мовами, зокрема французькою, арабською, українською, німецькою та російською.

Як повідомлялося, звільнений 8 листопада 2021 року колектив англомовного українського медіа Kyiv Post запропонував власнику медіа Аднану Ківану продати Kyiv Post.

На думку редакції, Ківан закрив газету з метою відплати за спротив колективу втручанню власника в роботу незалежної редакції.

Згодом звільнена команда Kyiv Post заявила про запуск нового ЗМІ, редакцію якого очолить колишній заступник головного редактора Ольга Руденко.

Генеральним директором англомовної газети Kyiv Post став Люк Шеньє (Luc Chénier), який вже обіймав цю посаду в 2016-2018 роках. За словами нового СЕО видання, рішення про зупинення випуску газети від 8 листопада 2021 року було ухвалено після "повного розриву відносин зі співробітниками видання через протидію планам масштабного розширення Kyiv Post".

Видавець планує зберегти друковану версію Kyiv Post, а також запустити українську версію проекту.

Новий СЕО Шеньє планує обговорити із раніше звільненою редакцією Kyiv Post можливість продовження співпраці, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі видання.

Ківан купив Kyiv Post у бізнесмена Мохаммада Захура у 2018 році.

За даними системи "СПАРК-Інтерфакс", ТОВ "Бізнесгруп", яке є видавцем Kyiv Post і на 60% належить Ківану (ще 40% володіє партнер Ківана за низкою інших проектів Ольга Павлова), у 2019 році отримало 6,649 млн грн збитку, а 2020 року збільшило збитки на 64,2% – до 10,914 млн грн. Якщо 2019-го компанія отримала дохід від операційної діяльності у розмірі 5,682 млн грн, то 2020-го збиток від цієї діяльності становив 10,914 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: