fbpx
Сьогодні
21:15 06 Гру 2021

Зеленський взяв участь в урочистих заходах з нагоди 30-ї річниці ЗСУ: фото

У межах робочої поїздки на схід України Президент Володимир Зеленський взяв участь в урочистих заходах з нагоди 30-ї річниці ЗСУ, які відбулися на площі Свободи в місті Харкові.

Про це пише Офіс Президента.

«30 років тому ми відновили незалежність України. 30 років тому народилися сили, покликані її захищати. Це Збройні Сили України. Сьогодні їхній день. Сьогодні їхнє професійне свято. Сьогодні 30-та річниця з дня створення Збройних Сил України! Від щирого серця та від імені України я вітаю вас і нас із цим великим днем», – сказав Глава держави.

Зеленський ЗСУ

Президент зауважив, що 6 грудня 1991 року було ухвалено закон про Збройні Сили України, але традиції українського війська налічують тисячоліття, починаючи від дружини Київської Русі, запорозьких козаків, Січових стрільців, повстанців та бійців у складі армій антигітлерівської коаліції під час Другої світової війни. За словами Володимира Зеленського, всі вони служили прикладом військового гарту, мужності та стійкості для сучасного покоління українських військових.

Зеленський ЗСУ

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять усіх загиблих захисників України. Воїни почесної варти салютували з особистої зброї шість разів.

Як заявив Президент, полеглих бійців ушановують усією великою, вільною, незалежною та мирною Україною.

«Все це – завдяки нашим бійцям та всім видам і родам військ, щодо яких ми не відчуваємо нічого іншого, ніж гордість, гордість і ще раз гордість», – наголосив він.

Зеленський ЗСУ

Глава держави зазначив, що в Україні вперше почали серійне виробництво та постачання до ЗСУ ракетного комплексу «Нептун». Українське військо отримало протитанкові ракетні комплекси Javelin та контрбатарейні системи. Також була вперше запущена комплексна ракетна програма.

Зеленський ЗСУ

Президент акцентував, що сьогодні перебуває на Харківщині, де рік тому трапилася страшна трагедія – падіння військового літака Ан-26 біля міста Чугуєва.

«Ми втратили 26 молодих хлопців-курсантів і досвідчених військових Харківського національного університету Повітряних сил. Саме на цій площі з ними прощалася всі ми разом, вся Україна. Вічна їм пам'ять», – сказав Володимир Зеленський і закликав присутніх вшанувати хвилиною мовчання пам'ять загиблих курсантів та військових.

Зеленський ЗСУ

За словами Глави держави, єдиний курсант, який вижив у тій авіакатастрофі, В'ячеслав Золочевський нині також перебуває на урочистостях до Дня ЗСУ.

«Сьогодні він – символ того, що ми ніколи не маємо права здаватися. Сьогодні ми з іще більшою гордістю кажемо: ми пишаємося нашими Повітряними силами. І ми не маємо іншого варіанту, аніж зробити їх непереможними», – наголосив Володимир Зеленський.

Зеленський ЗСУ

Зеленський ЗСУ

Зеленський ЗСУ

Зеленський ЗСУ

Зеленський ЗСУ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: