fbpx
Сьогодні
19:34 06 Гру 2021

Зеленський вніс у Раду законопроєкт про економічний паспорт українця

Фото Reuters

Президент Володимир Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради законопроєкт №6394 "Про економічний паспорт", відповідно до якого плата за використання українських надр накопичуватимуться на персональних рахунках дітей – громадян України.

Про це йдеться у картці відповідного документа.

Новий законопроєкт передбачає створення Фонду майбутніх поколінь, у якому накопичуватимуться бюджетні кошти, які надійшли від сплати ренти за користування надрами для видобування корисних копалин.

Усі діти, народжені в Україні, матимуть персональні активи у Фонді, і після досягнення 18-річного віку вони зможуть користуватися накопиченнями.

Як пояснили в Офісі Президента, такі виплати можна буде використати на:

  • навчання в закладах освіти України;
  • купівлю власного житла на території України;
  • переказ коштів на власний рахунок у системі недержавного пенсійного забезпечення;
  • лікування (при досягненні 18-річного віку).

Крім цього, президент Зеленський подав на розгляд Верховної Ради супровідні до №6394 законопроєкти №6395 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо державних внесків до системи економічного паспорта" та №6396 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування коштів Фонду майбутніх поколінь".

"Цими документами пропонується врегулювати питання здійснення державних внесків до системи економічного паспорта, звільнення від оподаткування коштів, залучених на користь учасників Фонду, та доходу, одержаного платником податку з Фонду, а також питання, пов'язані з порушенням інтересів учасників Фонду", – пояснюють в ОП.

Крім того, на Банковій зазначають, що ці закони створять умови для розвитку економіки та освіти в Україні, а також передбачають, що після перших виплат Фонду збільшиться попит на нерухомість, а також на інвестування у пенсійні фонди.

Законопроєкти визначені як невідкладні, їхні тексти поки не оприлюднено. Як зазначається у розділі "Дати та стан проходження", документи вже передали на розгляд керівництва ВР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: