fbpx
Сьогодні
10:43 06 Гру 2021

Резніков закликав Канаду, США та Велику Британію надати військових інструкторів

фото: Мінреінтеграції

Міністр оборони України Олексій Резніков закликав Канаду, США та Велику Британію надати військових інструкторів, які перебуватимуть біля кордону з Росією та меж із окупованими територіями.

Про це він сказав в інтерв'ю канадському виданню The Globe and Mail.

Міністр наголосив, що США, Велика Британія та Канада вже зараз мають надати військову допомогу Києву, бо потім може бути запізно. Він каже, що Україні необхідні зенітні ракети, бойові літаки та судна, а також засоби радіоелектронного придушення.

Проте не менш важливим Резніков вважає надання людського ресурсу. Зокрема, він запропонував збільшити кількість канадських військових інструкторів з 50 до 500.

За словами Резнікова, цих людей треба розмістити у тих місцях, де Росія може їх бачити: «Було б добре, якби канадські інструктори були б розміщені у Харкові, Маріуполі, Краматорську, Одесі та на Зміїному острові».

В етері естонського телебачення Резніков заявив, що наразі біля українських територій перебувають 94 тисячі російських солдатів, проте їхня кількість зростатиме.

«Якщо ця тенденція збережеться, їх скоро буде 175 тисяч. Сьогодні ми оцінюємо чисельність цих сил на нашому кордоні в 94 тисячі осіб. Можливість такого нарощування справді є, але ми готові й для нас немає жодних несподіванок», — сказав міністр.

Нагадаємо, раніше про схожий прогноз писало американське видання The Washington Post із посиланням на інформацію від посадовців США та документи розвідки.

За їхніми даними, Кремль розглядає план залучення 100 батальйонно-тактичних груп чисельністю близько 175 тисяч військових для наступу вже на початку 2022 року.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: