fbpx
Сьогодні
13:44 05 Гру 2021

Зеленський запевнив, що судова реформа в Україні буде доведена до кінця

English version here

Фото Reuters

Судову реформу в Україні вперше буде доведено до кінця.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив у щорічному посланні до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України, повідомляє Укрінформ.

"Розпочато судову реформу в Україні не вперше. Але вперше її буде доведено до кінця", – сказав глава держави.

Він подякував усім народним депутатам, які проголосували за цю реформу, а також тим суддям, які готові впроваджувати її в життя, і міжнародним партнерам, які підтримують Україну на цьому шляху.

Як повідомляв Укрінформ, під час пресмарафону "30 запитань Президенту України" 26 листопада Володимир Зеленський запевнив, що всі законопроєкти щодо реформи судової системи, подані до Верховної Ради, будуть доведені до кінця.

13 липня 2021 року Верховна Рада ухвалила закон щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів, який передбачає вирішальну роль міжнародних експертів у формуванні ВККС, яка повідомила про припинення своєї діяльності 7 листопада 2019 року.

На початку серпня Президент підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя». Документ передбачає конкурсні засади добору кандидатів для призначення членом ВРП. Відповідно до закону, має бути створена Етична рада, яка повинна визначати чи відповідає кандидат на посаду члена Вищої ради правосуддя критеріям професійної етики та доброчесності, й надати список кандидатів, котрі рекомендуються для призначення на посади членів ВРП.

9 листопада автоматично був сформований перший склад Етичної ради.

Окрім того, 13 квітня Президент вніс до Верховної Ради як невідкладний проєкт закону «Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва». 1 червня 2021 року законопроєкт включено до порядку денного ВР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: