fbpx
Сьогодні
16:24 05 Гру 2021

Українські захисники отримали партію рукавиць, які зв’язала незряча волонтерка з Луцька: фото

Фото: НГУ в ОТУ "Схід"

Бійці Національної гвардії України, котрі нині виконують завдання у районі проведення ООС, отримали партію рукавиць, які для них зв'язала незряча волонтерка з Луцька Валентина Мазурик.

Про це пише пресслужба ООС.

Жінка допомагає військовим сьомий рік поспіль. За цей час зв'язала та передала на схід понад 3 тисячі власноруч в'язаних рукавиць.

рукавиці незряча волонтерка

Фото: НГУ в ОТУ "Схід"

На цю працю Валентину Мазурик спонукав син, який 4 роки служив медиком у батальйоні імені генерала Кульчицького Національної гвардії України. Саме тоді вирішила – має допомагати тим, хто захищає Україну.

В'язати вчилася кілька місяців, бо ж не так легко наосліп справлятися з нитками та спицями. З часом розробила власну технологію в'язання, аби хлопцям було не лише тепло, але й зручно працювати.

рукавиці незряча волонтерка

Фото: НГУ в ОТУ "Схід"

"Перш за все, рукавиці мають бути практичні. Роблю так, щоб в них зручно було працювати хлопцям у холодну пору. В'яжу щодня протягом року, буває по 12-14 годин. А з настанням холодів передаю нав'язане військовим на схід", – розповіла жінка.

До кожної пари рукавиць Валентина Мазурик додає листівку з побажаннями миру та злагоди військовим, а також номером свого телефону.

рукавиці незряча волонтерка

Фото: НГУ в ОТУ "Схід"

Зізнається, нерідко бійці телефонують та дякують за працю. Цього разу зі словами вдячності до волонтерки звернулися бійці Національної гвардії України зі складу ООС, які напередодні отримали теплі подарунки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: