fbpx
Сьогодні
21:13 05 Гру 2021

Резніков закликав США, Канаду та Британію направити військових ближче до кордону з РФ

Міністр оборони України Олексій Резніков закликав Британію, США та Канаду направити своїх військових інструкторів поближче до російського кордону. На його думку, це допоможе стримати російську агресію.

Про це повідомляє The Globe and Mail.

Як сказав Резніков в інтерв'ю виданню, саме зараз потрібно вживати кроки для стримування президента Росії Володимира Путіна від вторгнення в Україну, оскільки потім "буде занадто пізно". Наприклад, на його думку, США, Канада та Британія могли б відправити в Україну більше своїх інструкторів та надати засоби оборони.

"У вас (канадців – ред.) є навчальна програма з нами в Україні. Я думаю, що ми можемо її розширити. Замість того, щоб мати тут 50 (військових – ред.) інструкторів, надішліть 500 інструкторів", – запропонував Резніков.

Іноземних військових, як зазначив міністр, потрібно розмістити поближче до лінії фронту, оскільки сьогодні вони перебувають за понад 1000 кілометрів від російського кордону – в Яворові.

"Було б добре, якби канадські інструктори… були розгорнуті в Харкові, Маріуполі, Краматорську, Одесі та на острові Зміїний. На цих територіях мають майоріти три прапори – прапор Канади, прапор США та прапор Британії. Це також було б хорошим знаком для росіян – що ви тут", – сказав він.

Раніше Блінкен заявив, що США готові запровадити такі санкції проти РФ, "від яких утримувалися в минулому".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: