fbpx
Сьогодні
15:16 05 Гру 2021

Показники Києва та ще 7 областей наближаються до "жовтої" зони, – МОЗ

Показники Києва та ще сімох областей наближаються до показників «жовтої» зони карантину. Наразі ці регіони «червоні».

Про це свідчать дані МОЗ.

Відповідно до даних міністерства, станом на 4 грудня «жовтій» зоні відповідають показники Кіровоградської, Тернопільської, Харківської та Чернівецької областей.

Ще дві області — Закарпатська та Полтавська — відповідають «помаранчевій» зоні, а решта — «червоній».

Водночас у Києві, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Луганській, Львівській, Одеській, Рівненській та Херсонській областях показники захворюваності покращуються.

Показники Києва та ще 7 областей наближаються до

Так, у Києві заповнено 38,6% ліжок із киснем, а рівень госпіталізації — 46,3 на 100 тисяч (при цільовому показнику менш ніж 65 на 100 тисяч).

У Дніпропетровській області заповненість ліжок із киснем ще нижча — 30,3%, а у Херсонській області — 29,3%.

Натомість у Вінницькій, Волинській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Київській, Миколаївській, Сумській, Хмельницькій, Черкаській та Чернігівській областях принаймні один показник досі відповідає «червоній» зоні.

Нагадаємо, що МОЗ щодоби відстежує у регіонах рівень захворюваності на COVID-19, госпіталізації, тестування тощо. Однак запроваджує або скасовує ту чи іншу зону комісія з надзвичайних ситуацій.

Наразі у «червоній» зоні перебувають Київ та 18 областей. Останні два тижні в Україні щодоби фіксують меншу кількість нових хворих на COVID-19, ніж це було наприкінці жовтня та на початку листопада.

За майже два роки пандемії у нас виявили майже 3,5 мільйона випадків COVID-19, із них 88 280 тисяч людей померли від ускладнень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: