fbpx
Сьогодні
20:36 05 Гру 2021

Папа Римський попросив вибачення за помилки католиків

Фото: vaticannews.va

Папа Римський Франциск під час свого візиту до Греції вибачився перед Богом та православними за багато помилок, які здійснили католики.

Про це повідомляє Vatican News.

"Папа визнав, що дії й рішення, які небагато або зовсім нічого спільного не мають з Ісусом та з Євангелієм, продиктовані насамперед жагою до прибутку і влади, стали причиною поділу між християнами", – сказав Папа Франциск під час зустрічі з Блаженнішим Ієронімом, архієпископом Афін і всієї Еллади в суботу, 4 грудня, в Афінах.

Понтифік згадав про коріння, що об'єднує католиків та православних, і про розбіжності, що виникли пізніше.

"Нас отруїли мирські отрути, бур'яни підозрілості збільшили відстань між нами, і ми перестали вирощувати співпричетність… Із соромом визнаю – стосовно Католицької Церкви – що дії та рішення, які небагато чи зовсім нічого спільного не мають з Ісусом та з Євангелією, продиктовані насамперед жагою до прибутку і влади, послабили спілкування.Таким чином ми припустили, щоб плідність була поставлена ​​під загрозу розподілами. Історія має свою вагу, і сьогодні тут я відчуваю потребу знову попросити прощення у Бога та у братів за помилки, вчинені багатьма католиками», – сказав Папа Римський.

Глава Римо-католицької церкви закликав визнати у кожній людині неповторну цінність. "Визнавати цю людську спільність – відправний пункт для створення єдності… Давайте не побоюватися один одного, а допомагати один одному поклонятися Богу і служити ближньому, не займаючись прозелітизмом і повністю поважаючи свободу іншого", – зазначив Франциск.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: