fbpx
Сьогодні
14:11 05 Гру 2021

Білорусь вручила ноту протесту військовому аташе України

Міністерство оборони Білорусі вручило військовому аташе України ноту протесту через так зване" порушенням державного кордону Білорусі в повітряному просторі"

ПРо це інформує Інтерфакс-Україна.

"5 грудня 2021 року в Департамент міжнародного військового співробітництва Міністерства оборони був викликаний військовий аташе при посольстві України в Республіці Білорусь, якому була вручена нота протесту у зв'язку з порушеннями українською стороною державного кордону Республіки Білорусь в повітряному просторі", – зазначили в Мінобороні Білорусі.

Повідомляється, що приводом стало порушення  напередодні державного кордону Білорусі в повітряному просторі українським вертольотом типу Мі-8 в районі н.п. Нова Рудня.

"Військовому аташе було доведено, що українська сторона уникає діалогу для вирішення спірних питань як за лінією міжнародного військового співробітництва, так і контролю над озброєннями, що дуже тривожно", – йдеться в повідомленні.

Раніше українські прикордонники заявили, що інформація білоруської сторони щодо порушення повітряного простору гелікоптером Мі-8 з боку України не відповідає дійсності. Під час польотів і виконання завдань екіпажами повітряних суден порушень не було, в тому числі не допущено порушення повітряного простору суміжної країни.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: