fbpx
Сьогодні
10:53 04 Гру 2021

Як НАТО реагуватиме на вторгнення Росії в Україну: посол Чехії назвав два варіанти

На випадок, якщо Росія все ж наважиться на вторгнення в Україну, НАТО розглядає два варіанти дій.

Перший – серйозні економічні санкції, а другий – діалог, про що розповів посол Чеської Республіки в Альянсі Якуб Ландовський в ефірі телеканалу ČT24. 

Він зазначив, що НАТО, швидше за все, уникне будь-яких радикальних дій. 

"Вся західна спільнота, а не тільки НАТО, зреагує в той момент щонайменше на рівні санкцій. На все інше доведеться почекати", – відповів Ландовський на питання про те, що буде, якщо війська Росії все ж перетнуть кордон України.

А от на питання про можливу військову допомогу Києву він відповідати не став. 

"Військова частина Альянсу свідомо не повідомляє про свої дії в прямій формі, адже має бути певна форма креативної невизначеності стосовно того, що саме станеться", – додав посол Чехії в НАТО. 

Він зауважив, що Альянс намагається недопустити російського вторгнення в Україну. Ландовський вважає, що своїми діями Москва хоче показати Заходу, що для неї територія України – життєво важлива, й РФ прагне, аби там переважали саме її інтереси. 

"Це, можливо, є зрозумілим з якоїсь геополітичної точки зору, але неприйнятно з іншої… І жодна країна НАТО, зокрема Чеська Республіка, не може дозволити комусь диктувати іншій державі, що вона може, а що не може собі дозволити, з ким не повинна вступати у партнерство, членства в яких організаціях вона має прагнути", – підсумував дипломат. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: