fbpx
Сьогодні
12:41 03 Гру 2021

Директор львівського Будинку вчених, де відбулась "голодна туса блогерів", раптово помер

У п'ятницю вранці, 3 грудня, у Львівській міськраді раптово помер директор львівського Будинку вчених Роман Славітич, який прийшов з візитом у мерію. Нещодавно львівський Будинок вчених опинився в центрі скандалу через вечірку інста-блогерів у День пам'яті жертв Голодоморів.

Про це повідомляє "Детектор медіа".

«Сьогодні зранку в приміщенні міської ради стало погано Роману Славітичу. За словами очевидиці, яка працює у міській раді, чоловік зайшов в кабінет. Вона помітила, що у нього нездоровий вигляд і запропонувала склянку води. Він сів за стіл і знепритомнів. Працівники викликали швидку і розпочали серцево-легеневу реанімацію з застосуванням автоматичного зовнішнього дефібрилятора. Після прибуття на місце – медики оперативно продовжили проводити реанімаційні заходи. Протягом години часу боролися за життя, але, на жаль, врятувати не вдалось», – повідомили в прес-службі мерії.

Перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко повідомив, що директор Будинку вчених Роман Славітич близько 8:00 ранку прийшов до нього на зустріч, про яку сам попросив напередодні.

У кабінеті йому стало зле, він знепритомнів. Роману Славітичу було 75 років.

Довідка

27 листопада, у День пам'яті жертв голодоморів, блогер Олександр Заліско гучно відсвяткував свій день народження у львівському Будинку вчених.

Вечірка була у стилі Show bar, з відвертими конкурсами, еротичними танцями шоу-балету, а тости імениннику проголошували стоячи на столах. Сам факт проведення вечірки у цей день, а також її формат обурили соцмережі.

Розважав гостей телеведучий Володимир Остапчук. У своєму інстаграмі під фотографією з вечірки він написав «голодна блогерська туса».

Пізніше Остапчук перепросив за цю фразу і запевнив, що вона не була наругою чи гумором над Днем пам'яті жертв голодоморів.

Після розголосу у ЗМІ львівська мерія закрила Будинок вчених, керівництво ж закладу запевняє, що організатори не повідомили про формат святкування.

Після розголосу і критики у медіа Олександр Заліско у своєму інстаграмі написав: «Відсвяткувати своє 29-ти річчя вийшло гучно. Наскільки гучно, що всі раптово стали супер правильними і блогери винні у всіх проблемах світу… Я народився 27 листопада! Я не вибирав цей день. Він вибрав мене! І я не дозволю комусь псувати мій настрій! Святкую так, як захочеться мені!».

Пізніше Заліско перепросив за гучну вечірку в День пам'яті жертв Голодоморів, і поскаржився, що залишився без доходів.

Пам'ять жертв голодоморів в Україні вшановують щороку в четверту суботу листопада. У листопаді 2006 року Верховна Рада України визнала Голодомор 1932–1933 років геноцидом українського народу.

За даними науковців, загальна кількість людських втрат від Голодомору 1932–33 років становить майже 4 мільйони, а втрати українців у частині ненароджених становлять понад 6 мільйонів.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: