fbpx
Сьогодні
11:50 03 Гру 2021

До кінця століття населення України може скоротитися до 22 млн, - НАН

До кінця ХХІ століття населення України може скоротитися до 22 млн.

У Національній академії наук розповіли, що така проблема притаманна усім країнам Європи, проте точного її вирішення наразі немає.

"Ми поки що не бачимо шляхів зупинення цього процесу. Він притаманний більшості країн Європи, які вирішують проблему за рахунок мігрантів. Скоріш за все, так буде й у нас. Україна цікавитиме мігрантів з азійських країн, Кавказу, колишніх республік Радянського Союзу. І за рахунок цього, можливо, вдасться стабілізувати чисельність населення", — заявив заступник директора Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Олександр Гладун.

Він додав, що наразі немає передумов для природного зростання чисельності населення.

У НАН також розповіли, що саме може спричинити подібне явище: нестабільна економічна ситуація, стрімке старіння нації та відсутність демографічної політики.

За даними Держслужби статистики, станом на 1 жовтня 2021 року в Україні проживало 41 319 838 громадян. Цей показник не включає мешканців тимчасово окупованих територій.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна стане другою країною у світі країною, яка проведе перепис населення з використанням технологій компанії Apple.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: