fbpx
Сьогодні
11:32 03 Гру 2021

Аварія на Бурштинській ТЕС: Шмигаль розказав деталі

Фото: kmu.gov.ua

Стан двох із чотирьох постраждалих від вибуху на Бурштинській ТЕС (Івано-Франківська область) є тяжким, але стабільним.

Про це повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

"Стосовно техногенної або технологічної аварії на Бурштинській ТЕС… На жаль, постраждали люди, там четверо працівників постраждали, двоє знаходяться у важкому, але стабільному стані, двоє – в стані середньої тяжкості. Ці всі речі нам відомі і на контролі уряду", – сказав Шмигаль.

Відповідаючи на запитання нардепа щодо того, що протягом двох років на Бурштинську ТЕС не допускали екологічну інспекцію, Шмигаль наголосив, що на ТЕС стався прорив труби в котлі, і це жодним чином з допуском екологічної інспекції на територію підприємства не пов'язано.

Як повідомляла Рубрика, у ДСНС заявили, що 28 листопада о 22:12 від диспетчера комунального некомерційного підприємства «Обласний клінічний центр екстреної допомоги та медицини катастроф» надійшло повідомлення про вибух на відокремленому підрозділі «Бурштинська ТЕС» акціонерного товариства «ДТЕК Західенерго» в місті Бурштин Івано-Франківського району.

Як з'ясувалось, на енергоблоці № 7 котельно-турбінного цеху ТЕС через розрив екранної труби діаметром 60 мм на котлі стався викид гарячої пароводяної суміші і газів з топки котла. За інформацією начальника зміни, подія сталася о 21:31. За інформацією Центру екстреної медичної допомоги, станом на 29 листопада, постраждали 4 людини. Двоє працівників ТЕС госпіталізовані до обласної клінічної лікарні в Івано-Франківську, а двоє працівників Галременерго госпіталізовані до Бурштинської міської лікарні.

Також 29 листопада повідомлялося, що стан одного з потерпілих на Бурштинській ТЕС медики оцінюють як критично тяжкий – у нього опіки 60% поверхні тіла.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: