fbpx
Сьогодні
20:54 02 Гру 2021

Українці тепер менше хочуть їздити на заробітки в Росію, — дослідження

Найпривабливішою країною для роботи серед українців є Німеччина. Натомість популярність Росії поступово падає.

Про це йдеться у дослідженні Info Sapiens, яке здійснили на замовлення представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ).

Так, у Німеччину хочуть поїхати 37% українців, до Польщі — 31%, Чехії — 20%, Італії — 16%, Канади — 11%, Великої Британії — 10%, США — 9%, Іспанії — 7%, а до Ізраїлю та Росії — по 6%.

«Привабливість РФ для трудової міграції з кожним роком знижується», — розповіла представниця Міжнародної організації з міграції Ірина Мидловець.

Проте рейтинг найпривабливіших країн сильно відрізняється за статтю. Так, серед чоловіків найпопулярнішими є Велика Британія та Канада, а серед жінок — Італія та Іспанія.

18% українців висловили готовність працювати за кордоном без офіційного працевлаштування (у 2019 році таких було 11%).

А 8% готові працювати у замкнених приміщеннях без змоги вільно залишити робоче місце. Два роки тому цей показник становив 5%. Крім того, з 0% до 4% зросла готовність виконувати незаконну роботу.

Дослідження провели у вересні-жовтні 2021 року. Фінансову підтримку надавало Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Дослідження відбувалося через національне репрезентативне опитування методом особистого інтерв'ю.

У ньому взяли участь 5 228 респондентів. Вибірка репрезентативна для населення, старшого за 14 років, у всіх регіонах України та місті Києві, окрім окупованих територій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: