fbpx
Сьогодні
21:08 02 Гру 2021

У Харкові суд відмовився перейменувати проспект Григоренка на честь маршала Жукова

У Харкові Другий апеляційний адміністративний суд відмовив міськраді у перейменуванні проспекту Петра Григоренка на проспект маршала Жукова.

Про це повідомив адвокат Андрій Коломійцев, передає Укрінформ.

"Апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу Харківської ОДА та скасував рішення Харківського окружного адміністративного суду як першої інстанції у справі про проспект Жукова", – повідомив він.

Як зазначив адвокат, на суді представники Харківської міськради звинуватили ХОДА у тому, що проспект Жукова перейменували без громадських слухань. Це, на їх думку, порушило права громадян. Крім того, міськрада наполягала, що список Українського інституту національної пам'яті для проведення декомунізації мав лише рекомендаційний характер, отже перейменовувати проспект Жукова було не варто.

Однак суд визнав аргументи міськради необґрунтованими.

Як повідомив адвокат, рішення апеляційного суду набуло чинності з моменту прийняття. Проспект Жукова остаточно перейменували на проспект Петра Григоренка.

"Віднині проспект остаточно має ім'я генерала-правозахисника Петра Григоренка, яке він отримав у 2016 році у рамках розпорядження тоді голови Харківської ОДА Ігоря Райніна щодо проведення декомунізації у регіоні, яким було перейменовано понад 60 об'єктів, в тому числі проспект Маршала Жукова", – наголосив Коломійцев.

Водночас пресслужба Харківської міськради повідомила про намір подавати касаційне оскарження цього судового рішення.

Підставою оскарження назвали порушення головою Харківської облдержадміністрації процедури видання розпорядження від 17.05.2016 "Про перейменування об'єктів топоніміки м. Харкова".

"Харківська міська рада та Харківський міський голова не погоджуються з рішенням Другого апеляційного адміністративного суду та вважають його необґрунтованим. Харківська міська рада як представник інтересів Харківської міської територіальної громади надалі буде відстоювати позицію мешканців міста Харкова щодо питання назви вказаного проспекту, й вказане судове рішення буде оскаржене у касаційному порядку", – повідомили у пресслужбі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: