fbpx
Сьогодні
12:31 02 Гру 2021

Шахтарям на Донеччині, які відмовлялися підійматись на поверхню, пообіцяли виплатити зарплату

90 шахтарів у місті Добропілля на Донеччині, які відмовлялися підійматись на поверхню, вночі 2 грудня призупинили акцію протесту щодо заборгованості з виплатами заробітної плати.

Про це повідомив керівник Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

За його словами, шахтарі погодились піднятись на поверхню після перемовин з адміністрацією підприємства. Ідеться про працівників з 1 та 2 зміни шахти «Алмазна», яка належить держпідприємству «Добропіллявугілля — видобуток».

Адміністрація пообіцяла, що сьогодні, 2 грудня, виплатить шахтарям загалом 50 мільйонів грн боргу за жовтень. Загалом ця організація заборгувала своїм працівникам понад 100 мільйонів гривень.

Волинець зазначає, що на інших 33 шахтах державного сектору гірникам станом на кінець листопада заборгували 2,35 мільярда грн.

Довідка

Ввечері 1 грудня гірники шахти «Алмазна» відмовлялись підійматись на поверхню через невиплату зарплати.

За інформацією Волинця, про незадоволення ситуацією та готовність приєднатися до шахтарів «Алмазної» заявляли інші працівники шахтоуправління «Добропільське», яке є структурним підрозділом держпідприємства «Добропіллявугілля — видобуток».

Відмова підійматися на поверхню є звичним способом протесту шахтарів, які незадоволені своїми умовами праці. У 2020 році понад 20 працівників шахти «Жовтнева», що у Кривому Розі, страйкували так 44 дні. Проте це був не єдиний випадок: такі демонстрації організовували і в 2019 році, і в 2021 році.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: