fbpx
Сьогодні
16:30 01 Гру 2021

Зеленський привітав працівників прокуратури з 30-ю річницею її створення

Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський узяв участь в урочистостях з нагоди Дня працівників прокуратури України та 30-ї річниці її створення, які відбулися в Офісі Генерального прокурора.

Про це пише Офіс Президента.

Вітаючи присутніх із професійним святом, Глава держави наголосив, що прокурорам належить провідна роль у зміцненні законності та правопорядку, надійному захисті прав і свобод людини й громадянина, інтересів суспільства та держави, збереженні громадянського миру та спокою.

Саме тому важливим є реформування відомства, завдяки якому прокуратура стала незалежним елементом загальної системи правосуддя з абсолютно новими цінностями й принципами діяльності – ефективності, професійності та доброчесності.

Зеленський1

Фото: ОПУ

«Прокуратурі України – 30 років. Нехай завдяки ваші роботі щонайменше стільки ж років отримають усі злочинці, корупціонери та вороги України», – зазначив Президент у вітальному слові.

Володимир Зеленський також вручив державні нагороди за вагомий особистий внесок у зміцнення законності в державі, захист прав і свобод громадян, зразкове виконання службових обов'язків та високий професіоналізм.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова наголосила, що процес реформування відомства було запущено за підтримки чинного Президента у 2019 році. Вона констатувала: переатестацію успішно подолали 2/3 прокурорів, а на вакансії, що звільнилися, здійснювався добір кваліфікованих фахівців – правників з-поза системи, які мають нове бачення роботи.

Одним з головних завдань оновленого органу Ірина Венедіктова назвала підвищення рівня довіри громадськості до прокурорів та прокуратури завдяки ефективній роботі.

венедіктова

Фото: ОПУ

«Пишаюся тим, що сьогодні оновлена прокуратура – не ізольоване відомство для обслуговування приватних інтересів, а незалежна система правосуддя з новими цінностями й підходами, закріпленими у Стратегії розвитку, яка враховує найкращі європейські стандарти. Ми відкриті для кожного, кому потрібен захист від неправомірних посягань і хто прагне справедливості. Саме тому запроваджуємо нові підходи у роботі громадських приймалень», – розповіла Генеральний прокурор.

Вона також зазначила, що нині відомство змінило підходи у роботі щодо захисту бізнесу, прав дітей, у питаннях протидії домашньому насильству тощо.

З професійним святом працівників прокуратури також привітали Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук і Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Зеленський венедіктова

Фото: ОПУ

Під час відвідання Офісу Генерального прокурора у Києві Глава держави ознайомився з діяльністю відомства у напрямку цифровізації, зокрема з діджиталізацією кримінального процесу. Йдеться про захист від кібератак Єдиного реєстру досудових розслідувань, який забезпечує безперебійну діяльність шести правоохоронних органів і містить слідчі відомості з 2012 року.

Також було акцентовано на прагненні Офісу Генерального прокурора стати більш відкритим. З цією метою відсьогодні на його офіційному сайті публікуватимуть оперативну інформацію про роботу прокуратури в цифрах, зокрема оприлюднюватимуть загальну кількість заявлених позовiв, оголошених пiдозр, вирокiв та загальну вартість активів за задоволеними позовами. Інформація оновлюватиметься щотижня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: