fbpx
Сьогодні
12:36 01 Гру 2021

Український супутник "Січ" пройшов випробування та готується до відправки у США

English version here

Український супутник «Січ» пройшов усі випробування та готується до відправки у Сполучені Штати, звідки апарат мають запустити у космос.

Про це повідомив голова Державного космічного агентства Володимир Тафтай.

За його словами, найближчими днями супутник відправлять із Дніпра до США — на пускову базу на мисі Канаверал у Флориді. Тафтай каже, що всі параметри супутника відповідають технічним вимогам.

«Уже у США будуть проведені роботи з підготовки супутника до запуску та його стикування із ракетою-носієм», — зазначив очільник агентства.

Запуск супутника компанією Ілона Маска SpaceX запланований на 10 січня 2022 року. Спершу супутник планували запустити у грудні 2021 року, але SpaceX перенесла політ.

Довідка

Вартість запуску українського супутника «Січ 2-30» компанією SpaceX обійдеться Державному космічному агентству України у 1,99 млн доларів.

Контракт про виведення його на орбіту державне «Конструкторське бюро "Південне" ім. М.К. Янгеля» уклало з європейською компанією ISILAUNCH, яка співпрацює із SpaceX.

«Січ» розробили у КБ «Південне». Він призначений для отримання цифрових зображень поверхні Землі у видимому й ближньому інфрачервоному діапазонах, а також для моніторингу параметрів магнітосфери планети.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: