fbpx
Сьогодні
трансляція 09:28 01 Гру 2021

Сьогодні Зеленський виступить у Раді зі щорічним посланням про становище України.

фото: Офіс президента

У середу, 1 грудня 2021 року, президент Володимир Зеленський виступить у Верховній Раді зі щорічним посланням про внутрішнє та зовнішнє становище України.

Відповідно до ст. 106 Конституції України президент «звертається з посланнями до народу та із щорічними і позачерговими посланнями до Верховної Ради України про внутрішнє і зовнішнє становище» країни.

Посилаючись на цю норму, Зеленський 22 листопада надіслав спікеру парламенту Руслану Стефанчуку свою пропозицію виступити в Раді 1 грудня. Пізніше речник голови держави Сергій Никифоров підтвердив такий намір Зеленського.

Під час погоджувальної ради у ВР 29 листопада перший віцеспікер Олександр Корнієнко закликав народних депутатів «дотримуватися високого рівня культури» під час звернення Володимира Зеленського.

«Ми сподіваємося, що всі колеги по парламенту дотримуватимуться в цьому випадку регламенту, а також високого рівня правової культури. І навіть поведінкової культури, бо ми вже неодноразово спостерігали порушення регламенту під час виступів не лише президента, а й інших запрошених гостей», — зазначив Корнієнко.

Нагадаємо, на засіданні парламенту 4 листопада нардеп Гео Лерос назвав Зеленського, який був присутнім у сесійній залі, «головним зрадником у країні». Після того, як йому вимкнули мікрофон, Лерос показав у бік Зеленського середній палець і залишив трибуну.

1 грудня 2021 року Лерос, імовірно, не буде присутній у Раді: цього дня його викликали на допит у ДБР на 10:00.

У день звернення Зеленського до Ради біля парламенту та інших об'єктів урядового кварталу запланована серія акцій протесту, через що рух у центрі Києва сьогодні перекриють.

Заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко допустив можливе блокування проходів до Ради вранці 1 грудня і заявив, що частина акцій може бути проплаченою.

Голова МВС Денис Монастирський закликав протестантів не порушувати закон і з повагою ставитися до правоохоронців, які забезпечуватимуть порядок.

Рубрика стежитиме за посланням Володимира Зеленського до Верховної Ради. Початок трансляції о 10:00.

Фото: Цензор.Нет

Зранку 1 грудня під Верховною Радою посилено охорону громадського порядку. Біля будівлі парламенту та на прилеглих територіях урядового кварталу знаходяться численні наряди правоохоронців в повній амуніції, повідомляє Цензор.нет, публікуючи відповідні фото. Неподалік від площі Конституції змонтовано сцену для проведення протестної акції.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: