fbpx
Сьогодні
12:18 01 Гру 2021

Президент анонсував запуск 10 нових потягів Інтерсіті+

В Україні буде запущено 10 нових потягів Інтерсіті та оновлено пасажирський вагонний парк АТ "Укрзалізниця".

Про це сказав президент Володимир Зеленський у своєму щорічному посланні до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України, повідомляє "Укрінформ".

"Ми запускаємо 10 нових потягів Інтерсіті+, 80 нових електричок та майже 500 сучасних спальних вагонів українського виробництва", – сказав Президент.

Як повідомлялось, у серпні 2021 року Міністерство інфраструктури України, Укрзалізниця, швейцарська компанія Stadler CIS AG, Stadler Rail AG (Швейцарія) і Швейцарське агентство зі страхування експортних ризиків SERV підписали меморандум про взаєморозуміння.

У межах співпраці зі Stadler заплановано закупити 30 приміських електропоїздів виробництва цієї компанії для Києва, ще 30 будуть розподілені між Харковом і Дніпром. Крім того, в меморандумі йдеться про 20 нових регіональних електропоїздів і 10 електропотягів далекого сполучення виробництва Stadler для оновлення рухомого складу Укрзалізниці.

Президент Володимир Зеленський здійснив тестову поїздку на регіональному дизель-поїзді ДПКр-3, який було збудовано цьогоріч на Крюківському вагонобудівному заводі.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: