fbpx
Сьогодні
14:40 01 Гру 2021

Житомирський футбольний клуб "Полісся" підбив проміжні підсумки сезону: ексклюзивні деталі

English version here

Українські клуби Прем'єр-ліги вперше за 15 років не потрапили до весняної частини Єврокубків. Футбольні експерти вважають, що це прояв кризи в українському футболі та Прем'єр-лізі потрібна «свіжа кров», нові команди. У Першій лізі ж навпаки спостерігається відродження: там, наприклад, грають відроджені «Металіст» і «Кривбас». Серед тих, хто подає надії, — і житомирський ФК «Полісся». 

ФК «Полісся» підбив підсумки першої половини ігрового сезону. Футбольний клуб, який грає у Першій лізі України, у турнірній таблиці опинився на дев'ятому місці. Коментуючи результати команди, Геннадій Буткевич, засновник інвестиційної компанії BGV Group Management, яка влітку стала головним спонсором футбольного клубу, зазначив: «Я вважаю так: удача танцює з тими, хто її запрошує на танець. Думаю, наступний етап ми пройдемо набагато краще. Ми віримо у вас». 

ФК Полісся

Власник ФК «Полісся» Геннадій Буткевич із капітаном команди Василем Грицуком, головним тренером Юрієм Калитвинцевим та віцепрезидентом ФК Валерієм Платоновим

ФК Полісся

Геннадій Буткевич із гравцями ФК «Полісся»

ФК Полісся

Мотивация для результатов. Лучшему игроку ФК "Полесье" по итогам сезона подарят эксклюзивный перстень от инвестиционной компании Геннадия Буткевича BGV Group Management

Віра в український футбол та важливість спорту для розвитку регіонів та громад — це саме те, що мотивувало бізнес стати спонсором футбольного клубу. Зараз між компанією BGV Group Management та ФК «Полісся» діє меморандум про співпрацю, в рамках якого компанія, яка є ексклюзивним партнером клубу, надає йому партнерську та спонсорську підтримку. 

ФК Полісся

Капітан команди Василь Грицук і головний тренер Юрій Калитвинцев

Гравці поточну позицію команди в турнірній таблиці вважають невдалою, зокрема капітан команди Василь Грицук, але на другу половину сезону налаштовані на активну гру: 

«Великі надії були на наш колектив. Але скажу на виправдання нашого колективу, що команда не будується за пів року, за місяць. Команді потрібен час, щоб один одного розуміти з півслова, і тоді буде результат. Звичайно, це нас не виправдовує, нинішні результати не занадто гарні. Але надалі, я думаю, що і керівництво все можливе робить для нас, і команда буде набагато сильнішою — вони віддадуть усі сили й результат буде кращим. Наше завдання на другу половину сезону — постаратися якнайбільше заробити очок і налагодити гру в першу чергу. Коли ми налагодимо гру, результати також прийдуть». 

ФК Полісся

Василь Грицук, капітан ФК «Полісся»

Нападник команди Дмитро Шастал, який перейшов у «Полісся» з «Олександрії» вважає, що хоча результати команди не зовсім задовільні, перспективи у Прем'єр-лізі у команди є й у «Полісся» були вдалі моменти й цього сезону:

«Можливо, нам у Прем'єр-лізі було б трохи легше грати, бо там трохи інший стиль гри суперників. І немає такого закритого футболу. Класним був дебют на домашній арені. Ми грали з "Прикарпаттям". М'ячі були не зовсім гарні, але матч із "Кременем" — це випадок, коли ми, можливо, десь не майстерністю, а кров'ю і потім здобули результат».  

ФК Полісся

Дмитро Шастал, нападник ФК «Полісся»

Валерій Платонов, віцепрезидент ФК «Полісся» розповів «Рубриці», що зараз ФК формує колектив, створює необхідну психологічну атмосферу та спрацьованість. У планах клубу — потрапити до Прем'єр-ліги та грати серед найкращих команд України. За допомогою спонсора BGV Group домашній стадіон команди у Житомирі вже ремонтують, щоб він підпадав під необхідні критерії:

«Ми робимо саму базу для спортсменів, нам потрібно забезпечити їм усі умови, щоб вони могли тренуватися. Ремонтуємо стадіон — взяли найкращих фахівців в Україні, які займалися стадіонами для Євро. Плануємо закінчити до березня. Передбачили й необхідні критерії для відповідності стадіону команди у Прем'єр-лізі: це й освітлення, і роздягальні, і ще дуже багато роботи треба провести, оскільки для стадіону Вищої ліги треба проводити окрему атестацію», — коментує Валерій Платонов.

ФК Полісся

Валерій Платонов, віцепрезидент ФК «Полісся»

Фото "Рубрики"

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: