fbpx
Сьогодні
20:40 01 Гру 2021

Держсекретар США заявив, що Росія планує широкомасштабну військову операцію проти України за сценарієм 2014 року

Державний секретар США Ентоні Блінкен занепокоєний через ознаки підготовки Російською Федерацією військових дій проти України за сценарієм 2014 року.

Про це він заявив на пресконференції за підсумками дводенної зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО у Ризі, передає Укрінформ.

"Ми глибоко занепокоєні ознаками того, що Росія має плани агресивних дій проти України, докладає зусиль, щоб дестабілізувати країну зсередини, а також готує широкомасштабну військову операцію. Ми бачили цей сценарій раніше, у 2014 році, коли Росія вторглася в Україну", – наголосив Блінкен.

За його словами, як і перед нападом на Україну у 2014 році, РФ посилила війська на кордонах. Водночас Москва проводить активну кампанію дезінформації, аби зобразити Україну агресором та виправдати свої підготовлені військові дії.

Він зауважив, що впродовж минулих тижнів спостерігався масивний сплеск – більш ніж у 10 разів – активності у соціальних мережах з просування антиукраїнської пропаганди. Вона наближається до рівня, що востаннє спостерігався у 2014 році та завершився військовою агресією Росії проти України, підкреслив американський дипломат.

"Ми не знаємо, чи прийняв президент Путін рішення про вторгнення. Але ми дійсно знаємо, що він розгорнув спроможності, щоб зробити це у короткий час, якщо він так вирішить. Тож незважаючи на непевність стосовно намірів та часу, ми маємо бути готовими до всіх можливих варіантів надзвичайних подій та маємо зробити все, щоб Росія змінила свій курс", – додав Блінкен.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: