fbpx
Сьогодні
22:28 30 Лис 2021

Зеленський засмучений відмовою КСУ приймати присягу кандидатів на вакантні позиції

Президент України Володимир Зеленський засмучений відмовою Конституційного суду України прийняти присягу кандидатів на вакантні посади за президентською квотою

Про це повідомив прес-секретар президента Сергій Никифоров.

"Для Офісу Президента це виглядає затягуванням часу з надією на те, що кругова порука в судовій системі знову спрацює, і Верховний Суд ухвалить вигідні рішення для скомпрометованої верхівки КСУ. Разом з тим Президент сподівається, що у Верховному Суді усвідомлюють суспільний запит на судову реформу, як і те, що вона є ключовою умовою для економічного розвитку нашої країни", – написав Никифоров у соцмережі Facebook у вівторок.

Як повідомлялося, суд на засіданні 30 листопада ухвалив постанову з питання складення присяги суддями КС, призначеними указами президента України від 26 листопада №596/202, №597/2021 до остаточного підтвердження наявності вакантних посад за квотою президента України. Як наголосили в суді, за період 2013-2018 років президент України призначив на посаду шістьох суддів Конституційного Суду України, повноваження яких не припинено та яких не звільнено з посади на підставах, визначених статтею 149-1 Конституції України.

Нагадаємо, 26 листопада Зеленський призначив двох суддів Конституційного Суду за своєю квотою. В Офісі президента наголошували, що їх призначили на місця, які залишалися вакантними з березня цього року. Однак, на думку експертів, таке призначення незаконне, оскільки вакантних посад юридично немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: